Monday, November 15, 2010

Sefiiritort


Mul juba ammu keerles mõtetes, et prooviks teha sefiiritorti. Kuu aega tagasi siis otsustasingi, et isadepäev oleks selline tore päev, kus võiks seda torti süüa. Otsisin Internetist retsepti ja leidsin ta perenaine.ee lehelt. Võtsin selle retsepti endale ette ja tegin seal mõned parandused, et oleks endal sobivam.

Sefiiri tegemine on aeganõudev tegevus, aga õnneks on mul selline mikser, mis teeb ise peaaegu kogu töö ära. :D

Kasutasin sefiiri tegemisel siirupis punasesõstramahla ja ühest blogist lugesin, et tal ei teinud sefiiri roosaks, mul aga tuli roosa sefiir. Koogi kaunistamise käigus muutusin ka mina ise üheks mõnusaks sefiiriks, sest käed ja juuksed ja riided olid sellega koos. :D

Isa õnneks ei pannud seda sefiiri värvust tähele ja kõikidele maitses. Ema arvas isegi, et teine kordki võib seda torti teha.

Nüüd siis ka retsept mille järgi sai seda tehtud(:

Biskviitpõhjad:
6 muna
6 sl suhkrut
6 sl jahu

Biskviitpõhjaks vahusta munad suhkruga ja lisa lõpus jahu. Biskviit küpseb 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit. Selleks, et küpsenud põhi plaadi küljest kenasti lahti tuleks, pane ahjuplaadi peale võiga määritud küpsetuspaber.

Koogi vahele:
2 dl vahukoort
300g pagarikohupiim
Mõni sl suhkrut
Pisut hapukat moosi(Kasutasin punasõstra-vaarikamoosi)

Koogi vahele vahusta vahukoor natukese suhkruga ja pärast seda lisa kohupiim ning sega ühtlaseks. Lõika biskviit pooleks. Alguses määri põhjale moosi ja pärast seda pane kohupiim ka. Pain teise biskviidipõhja peale.

Sefiiriks läheb vaja:
3 munavalget
300 g suhkrut
veerand klaasi punasesõstramahla (võib asendada tavalise veega)
veerand tl sidrunhapet

Sefiiri tegemiseks keeda esmalt mahlast, suhkrust ja sidrunhappest siirup (keeda seda 15-20 min pidevalt segades ja madalal kuumusel, sest vastasel juhul kõrbeb suhkur mõrudaks!). Umbes 10 min enne siirupi valmimist hakka munavalgeid mikseriga vahustama. Kui siirup valmis, nirista see kohe peene joana munavalgevahu sisse ja jätka vahustamist (10 minutit ikka). Jätka segamist ka käsitsi (5 min kindlasti). Kaunista tort valminud sefiiriga kas kilekotti tehtud augu abiga või spetsiaalse tordipritsiga. Kaunista pealt marjadega(mina ise kaunistasin šokolaadiga). Pärast kaunistamist pane ööseks külma.

1 comment: