Eile oli perega minu ja õe sünnipäeva tähistamine. Selle sündmuse tarbeks pidi tegema ka ühe mõnusa suure tordi. Algul mõtlesin teha sefiiritorti aga mõtlesin ümber ja tegin oma vana ja väga tuntud kohupiimatorti. Kohupiimatordile lisasin veel vaarikaid ja virsikutükke. Põhja retsept on mingi 7 või 6 aastat tagasi leitud Kokaraamatu kodulehelt. Kuna tegin suure tordi tegin mõlemal korral põhjad kahekordse kogusega. Kahekordse koguse puhul panen kas 2tl küpsetuspulbrit või 3tl ja 100 või 150g õli(võid panen siis 200 või 150g)
Põhi
1 kl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 kl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 sl kakaod
150 g võid või õli
3 muna
1dl sooja kohvi
Kreem
900 g kohupiimapastat
suhkrut
4 dl vahukoort
Immutamiseks kohvi või virsikute kurnamisest järelejäänud siirupit. Vahele ja peale vaarikaid ning virsikuid
Valmistamine
Sega sõelutud jahu, küpsetuspulber, suhkur, vanillsuhkur ja kakao. Sulata või, lase veidi jahtuda ja lisa kuivainetele. Klopi munad kergelt ja lisa taignale, kalla juurde ka kohv ja sega taigen ühtlaseks. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi. Küpseta kooki 175°C umbes 40 min. Tõsta ahjust välja ja lase jahtuda. Kreemi valmistamiseks vahusta kergelt vahukoor, lisa maitse järgi suhkrut ja kohupiim. Sega korralikult läbi. Immuta tordipõhi ja pane kreem vahele, puist peale virsikud ja vaarikad. Pane teine põhi peale. Immuta ka see ja pane ülejäänud kohupiim peale. Kaunista virsikute ja vaarikatega ning pane külmkappi üleööks seisma.
No comments:
Post a Comment