Saturday, April 16, 2016
Kohupiimakook metsmaasikatega
Sai tehtud külmkapist ja köögikapist leitud ainetest üks hea kook. Kondenspiim oli jäänud kirju koera tegemisest järgi. Külmkapis oli ricotta kohupiima ja lahti tehtud hapukoor. Alles oli ka väike kogus täistera kaerajahu ja ammusest ajast plaadikoogi valmissegu. Sügavkülmast leidsin ka metsmaasikaid. Nii saigi otsustatud teha nendest üks hea kohupiimakook.
Retsept
Põhi:
250g plaadikoogi valmissegu
150g täistera kaerajahu
200g margariini/võid
Sega kaerajahu ja plaadikoogi valmissegu kokku. Sulata rasvaine ja lisa ka see sinna hulka. Vormi tainas palliks ja pane mitmeks tunniks külmkappi.
Kate:
400g ricotta kohupiima
250g kondenspiima
400g hapukoort
200g metsmaasikaid
Sega kohupiim, kondenspiim ja hapukoor kokku.
Suru põhjaks tehtud tainas ümmargusse vormi ja kalla katesegu peale. Laota peale ka metsmaasikad. Küpseta umbes tund aega ahjus 175 kraadi juures. Lase korralikult jahtuda ning naudi.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment