Saturday, April 30, 2016
Hapukoorekook riisijahuga
Katsetan jälle oma Veski Mati jahudega. Taheti hapukoorekooki ja eks ma siis asusin tegema. Aga kuna tahatsin proovida ka midagi uut ja seda ka lasti, siis võtsin ette riisijahu. Proovisin esimest korda riisijahuga küpsetada. Tuleb tunnistada, et tulemus tuli päris hea. Sai tehtud suur plaaditäis.
Põhi:
300g võid
100g-150g rafineerimata roosuhkrut
4 muna
300g riisijahu
25g maisitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
500g marju( mina kasutasin pohli ja mustikaid)
Kate:
800g hapukoort
4 muna
80g rafineerimata roosuhkrut
Vahusta või suhkruga ja lisa ükshaaval munad. Sega eraldi kausis riisijahu, küpsetuspulber ja maisitärklis. Sega see või ja muna segusse. Määri tainas võiga värvitud plaadi peale laiali. Puista peale marjad. Sega kokku hapukoor ja suhkur. Lisa hulka ka munad. Kalla segu marjade peale. Küpseta 200 kraadi juures 35 minutit. Lase enne söömist korralikult jahtuda.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment