
Pole juba ma ei tea, mis ajast siia kirjutanud, veel vähem mingit huvitavat retsepti siia üles pannud. Nendele, kes ikka vahel vaatavad siia blogisse, paneksin ülesse ühe väga maitsva koogiretsepti, mis sai tehtud õe soovil õetütre 2 kuuseks saamise puhul.
Ained:
3 muna
175 g jahu
6 tl vaniljesuhkrut (3 pakki)
1 näpuotsatäis soola
50 g jahu
50 g tärklist
1,5 tl küpsetuspulbrit
100 g jahvatatud metspähkleid
6 lehte želatiini
850 mL virsikuid
250 g mascarponet
2-3 spl sidrunimahla
poole sidruni riivitud koor
4-5 pakki (10 tk pakis) Giotto küpsist
40-50 g mandlilaaste
300-400 g vahukoort
Valmistamine:
Munad eraldada. Munavalged koos soolaga kõvaks vahuks kloppida ja munakollased koos 100g suhkruga(või sama spl täis suhkrut kui palju on mune) vahuks kloppida. Lisada munakollase hulka pool munavalge kogusest. Segada jahu, tärklis, vaniljesuhkur ja küpsetuspulber kokku ja lisada koos jahvatatud metspähklitega munasegu sisse. Lisada ülejäänud munavalge ja segada aeglaselt segamini.
Vorm (26 cm) määrida rasvaga. Biskviidimass vormi valada ja panna 180 kraadi juures 25 minutiks küpsema. Lasta jahtuda. Biskviit lahti lõigata ja alumisele põhjale panna tordiring ümber.
Kallata virsikutelt vedelik ära. 2-3 virsikut jätta kaunistamiseks. Ülejäänud purustada. Mascarpone, 75 g suhkrut , sidrunimahl- ja koor kokku segada ja lisada virsikupüree. Želatiini lehed panna külma vette ja lasta seal seista. Kui želatiinilehed on 5-7 minutit külmas vees seisnud, kuumutada vedelaks ja lisada väike kogus kreemi želatiinile. Segada ja lisada ülejäänud kreemile. Kallata kreem alumisele põhjale ja vajutada umbes 30(või nii palju kui soovi on) Giotto kuulikest kreemi sisse. Panna ülemine põhi peale ja lasta seista vähemalt 4 tundi kuni ööpäev.
Mandlilaastud röstida kuldpruuniks ja ära jahutada. Lõigata virsikud viiludeks. Kloppida vahukoor kõvaks vahuks ja lisada ülejäänud vaniljesuhkur. Panna vahukoor tordile ja kaunistada tort mandlilaastude, virsikuviilude ja ülejäänud Giotto kuulikestega.
Märkus: Giotto kuulikesed võib üldse ära jätta, tuleb kindlasti sama hea
No comments:
Post a Comment