Kuna on saadud mitu aastat juba juuretisega leiba küpsetatud, siis on tahtmine olnud proovida ka juuretisega saia. Saigi uuritud erinevatest blogidest retsepte ja pandud kokku enda saia retsept. Algse juuretise võtsin leivajuuretisest ja nüüd on mul kaks juuretist külmkapis. :D
Algul lisan eelmisest korrast võetud saiajuuretisele natuke sooja vett ja nisujahu, et jääks selline vedelam segu. Jätan paariks tunniks sooja kohta. (Selle võib ka vahele jätta)Peale paari tunni möödumist lisan vähemalt 2 tassi vett ja natuke nisujahu, et jääks eelmisest korrast natuke paksem segu. Jätan 8-12 tunniks sooja kohta.
Hommikul lisan väikese koguse nisujahu, segan läbi ja võtan järgmiseks korraks juuretise. Lisan 0,5 tl soola ja 2 spl suhkrut ja nii palju nisujahu, et tainaks tuleks käte küljest lahti. Jätan kausis paariks tunniks kerkima. Vormin pannile pätsi(või pätsid) ja jätan rätiku alla jälle natukeseks kerkima. Küpsetan 220 kraadises ahjus umbes 20 minutit ja siis 200 kraadises ahjus, kuni sai on valmis. Võtan ahjust välja, panen märja rätiku peale ning natukese aja pärast söön juba saia.
Kirjeldus võib olla natuke segane, aga see on sellepärast, et teen seda saia pigem tunnetuse järgi. :)
No comments:
Post a Comment