Mul on sellest ajast peale kui sai kirjutatud ülesse iirisekreemi retsept, olnud tahtmine proovida iirisekringlit. Lõpuks üle tüki aja sai see tehtud ja tuli imehea. Kahetsen ainult seda, et ei proovinud seda varem. :) Kindlasti hakkan seda tihedamini tegema.
Valmistasin kringli siis nii.
Pärmitaigen:
200 g margariini
1 tass piima/1 tass vett
4 spl suhkrut
1 muna
1 pakk kuivatatud pärmi
800g-1kg jahu
Panin margariini ja piima poti ning kuumutasin kuni piim oli soe. Lisasin suhkru ja muna ning segasin läbi. Lisasin jahu ja pärmi segu. Segasin läbi ja lisasin nii palju jahu, et sõtkudes tuli tainas kätte küljest lahti. Jätsin tunniks ajaks kerkima. Sel ajal kui tainas kerkis tegin valmis iirisekreemi. Iirisekreemi jaoks kasutasin
2 dl vahukoort
2dl fariinsuhkrut
2 tl võid.
Panin kõik ained poti ja keetsin vaiksel tulel vahel segades u. 30 minutit. (Iiris on valmis kui tilk tardub koogi pinnale ega imendu selle sisse. )
Rullisin pärmitaigna laua peal ruudukujuliseks ja panin selle peale iirisekreemi. Panin 100 g rosinaid ka veel peale ja rullisin taigna kokku.
Panin 200 kraadisesse ahju pooleks tunniks.
Ahjust välja võttes panin märja rätiku peale ning natukese aja pärast sai juba lõigatud tükk kringlit.
No comments:
Post a Comment