Tahtsin teha isadepäevaks mingit head šokolaadikooki. Otsisin ja leidsin ühe Nigella retsepti ja ostsin isegi asjad just selle koogi jaoks. Isadepäev jõudis kätte ja enam ei tahtnud teha seda kooki, tahtsin teha brownie't. Kuna toiduained, mis ostsin olid brownie retseptides peaaegu sama, siis otsisin netist ühte head retsepti. Leidsin Nigella retsepti ja ühe inglise keelse retsepti. Neid retsepte aluseks võttes hakkasingi brownie't tegema. Tulemus oli väga hea :P.
Ained:
200g võid
250g tumedat šokolaadi
50 grammi kakaod
150 g suhkrut
4 muna
150g jahu
2 tl vaniljesuhkrut
1/4 tl soola
100g valget šokolaadi
Valmistamine:
Sulata või ja 200g šokolaadi väiksel kuumusel vahetevahel segades, lisa samal ajal ka 50 g kakaod. Kui kõik on sulanud ja ilusti segunenud tõsta šokolaadisegu tulelt ja sega vähehaaval suhkur juurde. Sega juurde ka ükshaaval munad. Sega kausis jahu, vaniljesuhkur ja sool. Sõelu vähehaaval see taignasse ja sega ühtlaseks. Lõika 70 g valget šokolaadi ja 50g tumedat šokolaadi väikesteks tükkideks ja lisa taignasse. Pane segu võiga määritud vormi ja küpseta 175 kraadi juures 25-30 minutit(küpsetusaeg oleneb ka ahjust). Brownie'd on valmis, kui ülemine osa on kuivanud veidi helepruuniks. Võtta kook ahjust välja ja lase jahtuda. Riivi ülejäänud valge šokolaad peale.
No comments:
Post a Comment