Küpsetan tihti endale muffineid ja katsetan suhkruvabade ja vegan küpsetistega. Magustajana kasutan tihti banaani ja datleid. Seetõttu ehk ongi minu lemmikretseptiks, mille endale aluseks võtan, Sandra Vungi banaanileiva retsept. (http://www.taimetoit.ee/2016/04/minu-lemmik-banaanileib-video.html). Kogused on mul tihti erinevad, kui seal retseptis, aga ained põhimõtteliselt samad.
Postituses olevad muffinid on tehtud sellise retsepti järgi
Koostisosad
- 2 küpset banaani (250g)(hea on kasutada ka sügavkülmutatud banaane, mis eelmine õhtu sulama võetud)
- 75g kuivatatud datleid
- 100ml kuuma vett
- 150ml taimset piima
- 10g õunaäädikat
- 150g täisteranisujahu
- 100g rafineeritud nisujahu
- 4g küpsetuspulbrit
- 6g soodat
- näpuotsatäis soola
- 75ml õli
Valmistamine
Sega kokku taime piim ja õunaäädikas ja pane natukeseks ajaks seisma
Tee banaanid kahvliga puruks
Pese datlid ja kalla datlitele peale kuum vesi ja lase natuke seista.
Tee datlitest ja veest saumikseri abil püree ning sega purustatud banaanide hulka.
Lisa banaani-datlipüreele hulka ka õli.
Kaalu jahu ning sega küpsetuspulbri ja soodaga kokku
Sõelu 2/3 jahust segu hulka ja sega korralikult läbi
Lisa taimne piim, kuhu varasemalt lisasid õunaäädika, sega läbi ja sõelu sisse ka ülejäänud jahu
Pane lusikaga tainas muffinivormidesse
Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit ja lase jahtuda.
No comments:
Post a Comment