Sunday, November 17, 2024

Kõrvitsakeeks šokolaadi, kreeka pähklite ja jõhvikatega


-370 g kõrvitsapüreed

- 20 ml sidruni mahla

- 210 ml taimset piima

- 60 ml õli

- 75 g pruuni suhkrut

- 350 g nisujahu

- 1 tl söögisoodat

-1 tl küpsetuspulbrit

- 0,75 tl soola

- 2 tl piparkoogimaitseainet

-80g kreeka pähkleid

-120g tumedat šokolaadi või piimašokolaadi

-50g kuivatatud jõhvikaid

Määri keeksivorm vähese õliga ja katta põhi küpsetuspaberiga. Sega kokku kõrvitsapüree, taimne piim, sidrunimahl ja õli. Kaalu teise kaussi nisujahu ja suhkur ning sega hulka söögisooda, küpsetuspulber, piparkoogimaitseaine ja sool. . Lõika šokolaad väiksemateks tükkideks ja purusta ka kreeka pähklid käte vahel väiksemateks tükkideks. Lisa kuivainete segu koos lisanditega vedelale segule ja sega kõik ilusti kokku. Kalla tainas küpsetuspabeiga kaetud keeksivormi, Küpseta 180 C juures 60 min või kuni tikuots tuleb puhtana välja. Lase täielikult jahtuda enne kui lahti lõikad.



No comments:

Post a Comment