-300-400g külmutatud või värskelt tükeldatud rabarberit
- 3 muna
-180 g pehmet võid
- 100 g suhkrut
- 150 g maitsestamata jogurtit
- 200 g nisujahu
-0,5 tl söögisoodat
- 1 tl küpsetuspulbrit
-0,5 tl soola
- poole sidruni mahl ja riivitud koor
- natuke kaneeli ja suhkrut rabarberite peale raputamiseks
Puru
-120g külma võid
-180g nisujahu
- 30g suhkrut
- näpuotsatäis suhkrut
Puru jaoks tükelda või ja näpude vahel sega jahu ja suhkruga kuni moodustub puru. Vahusta pehme või suhkruga ja lisa ükshaaval munad. Sega või ja muna segule maitsestamata jogurt, sidrunimahl ja koor. Lisa juurde kuivained ja sega kõik kokku. Kalla kandilisse vormi ja laota taigna peale rabarberid laiali. Raputa peale kaneel ja suhkur ning puru. Küpseta 180 C juures 40-45 minutit. Lase korralikult jahtuda.
No comments:
Post a Comment