Sel aastal otsustasin jõuludeks teha kohe mitu puuviljakooki. Tegin kaks tükki. Üks üheks päevaks ja teine teiseks päevaks. See kook meeldis kõigile, kes seda sõid. Tegin ta paar päeva enne jõule valmis(kuigi kui oleks teinud ta vähemalt nädala, siis oleks kindlasti see kook veel parem olnud). Retsepti leidis minu ema Eesti Naisest. Kasutasin natuke erinevaid ja rohkem kuivatatud puuvilju, kui Eesti Naises olevas retseptis.
Läheb vaja:
200g toasooja võid
2 dl suhkrut
3 toasooja muna
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
50 g kuivatatud kirsse
50g ananassikuubikuid
100 g kuivatatud aprikoose
100 g kuivatatud ploome
100 g rosinaid
1,5 dl rummi
Valmistamine:
Tükelda ploomid, aprikoosid, kirsid ja pane koos ananassikuubikute ja rosinatega rummi sisse likku 2 tunniks kuni üle öö. Määri toruga rõngasvorm seest pehme võiga, puista riivsaiaga üle. Vahusta pehme või suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa ükshaaval toasoojad munad, segu iga kord ühtlaseks mikserdades. Nüüd lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja viimaks ka leotatud puuviljad koos rummiga. Sega ühtlaseks ja tõsta tainas lusikaga vormi , silu pind ühtlaseks. Küpseta 170 kraadi juures tund aega. Võta ahjust, lase 5-8 minutit seista ja kummuta restile jahtuma. Mässi täiesti jahtunud kook fooliumisse ja hoia 3-5 päeva toatemperatuuril, nii saavutab see täiusliku maitse.
No comments:
Post a Comment