Monday, March 7, 2016

Peedi-banaani keeks

Tuli suur tahtmine midagi huvitavat proovida ja otsustasin proovida midagi peediga. Ei tahtnud üldse kasutada suhkrut ja selle asemel otsustasin kasutada banaane. Nisujahu asemel otsustasin kasutada Veski Mati täistera kaerajahu. (Praegu on mul päris palju erinevaid Veski Mati jahusid kodus). Otsisin natuke aega, kas leian sobiva retsepti ka internetist, aga kahjuks minu otsimine erilisi tulemusi ei andnud. Lasin siis oma mõttel lennata ja välja tuli selline retsept

Retsept

3 banaani
500g keedetud peeti
350g täistera kaerajahu
2 tl soodat
1 spl 4% äädikat
100g rapsiõli


Tegin 3 banaani koos keedetud peediga püreeks. Lisasin 350g täistera kaerahelbe jahu kuhu oli segatud 2 tl soodat. Lisasin 1 spl äädikat ja segasin kokku. Lisasin 100g rapsiõli ning segasin ühtlaseks massiks. Panin saadud segu keeksivormi ja küpsetasin 180 kraadi juures 1 tunni. Maitseb kõige paremini jahtunult ja järgmisel päeval.

No comments:

Post a Comment