Thursday, March 24, 2016

Šokolaad kreeka pähklitega

Mulle maitseb šokolaad. Eriti tume. Poest ostetud šokolaadid on head, aga veelgi parem on šokolaad ise teha. Sai tavalist tumedat šokolaadi proovitud eelmisel suvel ja tehtud isale sünnipäevaks ka. Nüüd tuli aga õe sünnipäevaks tahtmine lisada ka midagi juurde. Nii tuligi otsus lisada huvi pärast kreeka pähkleid. Kui peale õe ka väikset šokolaadisõpra uskuda, siis tuli päris hea šokolaad.

Šokolaadi algne retsept pärineb sellest blogist - http://ampsukas.blogspot.com.ee/2014/04/toorsokolaad-ehk-isevalmistatud.html

Retsept
 70 g kakaovõid 
65 g kakaopulbrit
55 g kookospalmisuhkrut
50g kreeka pähkleid

Väike õpetus:
Sulata kakaovõi veevannil ja lisa suhkur. Lisa kakaopulber väikestes kogustes, kogu aeg segades kuni segu on ühtlane. Purusta kreeka pähklid ja lisa ka need hulka ning sega. Kalla segu silikoonvormidesse või foolimiga kaetud nõusse ja pane külmkapi tarduma. Natukese aja pärast on šokolaad valmis. 
Olen tähele pannud, et kui šokolaad paar päeva on seisnud, siis on ka maitse parem.

No comments:

Post a Comment