Saturday, March 26, 2016
Kohupiimakook rosinatega
Lihavõttepühade ajal ikka saab midagi kohupiimast tehtud. Tavaliselt on see pasha. Seekord otsustasin aga teha kohupiima kooki. Ikka tegin, nagu juba kombeks, ka omamoodi. Kui retsepti vaadata, siis pole katele lisatud suhkrut. Seda seetõttu, et vanillikohupiimad ise olid juba nii magusad, et ekstra suhkrut polnud vaja lisada.
Põhi
300g võid
0,5dl rafineerimata suhkrut
1dl kookossuhkrut
2 muna
150g kaerajahu
150g nisujahu
Kate
1200g vanillikohupiima
200ml vahukoort
50g võid
6 muna
300g rosinaid
1 apelsin
Valmistamine
Vahusta toasoe või koos suhkrutega. Lisa munad ja sega. Lisa ükshaaval ka jahud segu hulka ja sega kui segu on ühtlane. Määri tainas eelnevalt võiga määritud pannile.
Kate jaoks sega kohupiimad vahukoorega. Lisa kohupiima hulka ka sulatatud või. Sega hulka munad. Riivi segu hulka 1 apelsini koor ja pigista ka selle mahl sinna. Lisa ka eelnevalt pestud rosinad.
Laota kohupiimasegu põhjale. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit. Lase enne söömist
korralikult maha jahtuda.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment