Saturday, March 19, 2016
Šokolaadi-datli kook
Mida teha kui tuleb suur tahtmine teha ühte head šokolaadi kooki? Hakkad retseptiraamatust otsima kuni leiad sellise, mida teha võiks. Mis teha siis, kui leitud retseptis on palju suhkrut aga juurde sa suhkrut üldse lisada ei taha ? (Peale selle, mis šokolaadis endas) Võtad kapist välja kuivatatud datlid ja asendad suhkru datlitega. Asendasin või muutsin veel paar asja leitud retseptis ja nii saingi šokolaadi-datli koogi.
Retsept
250g võid
200g tumedat šokolaadi
50g kakaod
3 muna
1 dl kohvi
150 ml piima
250g kuivatatud datleid
200g nisujahu
50g tatrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
Pane või, šokolaad poti ning kuumuta kuni mõlemad on sulanud. Lisa kakao. Kalla kuivatatud datlitele kuum vesi peale ja hoia neid natuke seal. Kurna vesi ära ja püreesta datlid. Lisa püreestatud datlid segule ja sega korralikult läbi. Lisa segule lahtiklopitud munad ja kohvi ning piim. Sega jahud küpsetuspulbriga ning lisa segule. Kalla tainas küpsetusvormi ja küpseta 180g juures 45 minutit. Lase enne söömist korralikult ära jahtuda.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment