Saturday, March 6, 2010

Kooremaius


Käisin käsitsi kommide valmistamise kursusel ja selle tõttu panen ma ka oma esimeseks postituseks sealt saadud retsepti. Selle kommi tegemine sai ka ise järele proovitud ja tulid väga maitsvad :)


Umbes 50 tk
300g rõõska koort 35%
50 g võid
3dl suhkrut
1,5 dl siirupit
1,5 spl vanillisuhkrut
Valmistamine
· Mõõda kõik ained suurde umbes 3-liitrisesse kastrulisse ja keeda kuumal pliidil pidevalt segades
· Keeda seejärel veel 15 minutit ilma segamata (NB! Mitte üle 20 minuti). Segu keeb kõrgele, kuid mitte üle poti ääre.
· Tee fooliumist vorm 16x20 cm
· Määri foolium korralikult võiga ning vala sellesse paksenema hakkav ja enam mitte nii kõrgele keev segu.
· Enne vormi valamist sega mass korralikult põhjani läbi
· Jäta maius toatemperatuurile jahtuma
· Kui see on nii palju tahenenud, et kannatab tükeldamist, lõika väikesed ruudud või ristkülikud ja paki tsellofaani, kinnitades väikeste kleeplinditükikestega.

Kui tahad hoopis šokolaadimaitselist maiustust, siis lisa eelnevale retseptile(koos suhkruga) 0,5 dl kakaopulbrit

1 comment:

  1. kindlasti proovin ära. ega sa juhuslikult kuuma massi kraade ei oska öelda milleni kuumutada?

    ReplyDelete