Eelmises postituses ütlesin, et olen metsikust pärmist vaimustatud. Põhjuseks on see, metsikust pärmist tehtud saiad on minu meelest imehead. Üheks miinuseks on ainult see, et neid häid saiu peab peaaegu 3 päeva ootama:D Taigen on ka väga hästi veniv ja rullides taigen võtab peaaegu pool lauda enda peale. Retsept saadud jälle Oma Maitse veebruarikuusest väljaandest. Tegin ainult täidise tegemises mõned muudatused, mahenisujahu asemel kasutasin tavalist nisujahu
ja või asemel kasutasin taignas margariini.
1. päeva õhtu
30g nisujahu
20g metsikut pärmi
10g leiget vett(umbes 40 kraadi)
Sega kõik komponendid ühtlaseks taignaks ning seejärel kata anum toidukilega. Jäta taigen järgmise päeva hommikuni sooja kohta hapnema.
2. päeva hommik
eelmise päeva juuretis
30g nisujahu
25g leiget vett
Sega kõik komponendid ühtlaseks taignaks ning seejärel kata anum toidukilega. Jäta taigen õhtuni sooja kohta hapnema.
2. päeva õhtu
hommikul valmistatud juuretis
525g nisujahu
350g leiget vett
Sega kõik komponendid ühtlaseks taignaks ning seejärel kata anum jälle toidukilega. Jäta taigen järgmise päeva hommikuni sooja kohta hapnema.
3. päeva hommik
eelnevalt valmistatud juuretist
600g nisujahu
150g margariini või võid
120g suhkrusiirupit
1 muna
300g piima
0,5tl soola
Sulata margariin ja seejärel sega kõiki komponente masinaga aeglasel kiirusel kümme minutit.(Peab taigna segamist jälgima, kuna mul kaneelisaiade tegemisel oli taigen nii ülesse läinud, et masin oli ka taigent täis.) Kata anum kilega ja jätta sooja kohta nii kauaks kerkima kuni see on kerkinud poole suuremaks. See võtis minul aega 2-3 tundi aga Oma Maitses on 3-5 tundi. Vala jahuga kaetud lauale ja rulli laiali
Kaneelisaiade täidis
pehmet võid
kaneeli
pruuni suhkrut
Määri pehme või taignale. Raputa peale kaneel ja suhkur. Rulli taigen kokku ja lõika endale sobivas suuruses tükkideks
Kringli täidis
110g pehmet võid
0,5 dl kakaod
1,25 dl suhkrut
rosinaid
Sega või, kakao ja suhkur ühtlaseks seguks. Määri täidis taignale, puista peale pestud rosinad ja rulli taigen kokku.
Mõlema korral lase kerkida vähemalt 1 tund aga mitte rohkem kui 2 tundi. Määri lahtiklopitud munaga ja küpseta 250-kraadises ahjus 10-30 min(aeg sõltub ahjust). Lase märja rätiku all koorikul pehmeks minna. Kringlile kalla peale šokolaadi või puista peale tuhksuhkrut. NAUDI!!!;D
No comments:
Post a Comment