Friday, March 19, 2010

Metsik pärm

Veebruari Oma Maitset sirvides jäi mulle silma metsiku pärmi retsept. Kuna seda oli väga lihtne teha, siis otsustasin otsida välja purgi, osta rosinad ja tegema hakkata. Kuna ma sattusin sellest vaimustusse, siis otsustasin ka siia ülesse panna :D

125g kuivatatud rosinaid
50g mett
25g suhkrut
250g leiget(umbes 40 -kraadist) vett

Valmistamine
Pärmi valmistamiseks pane ained kaanega suletud purki(segama ei pea). Tõsta purk 5-6 päevaks sooja, 25-30-kraadisesse kohta. Loksuta purki 1 või 2 korda ja lase tekkinud surve välja. Kui purgist hakkab väljuma mõnusat liköörilõhna ning vedelik korralikult juba mullitab, on pärm valmis. Kurna rosinad välja ja aseta vedelik külmkappi.
Metsiku pärmi puhul ei pea seda toitma, vaid säilib külmkapis 2-3 kuud. Kui metsik pärm saab otsa, siis lihtsalt peab uue valmistama. Enne kasutamist peab pärmi jahu ja vee abil elama panema.

No comments:

Post a Comment