
Retsept on saadud Käsitsi kommide valmistamise kursuselt. Maitse on minu arust isetehtud vahukommidel parem kui poe omadel.
5 dl suhkrut+ 2,5 dl vett
6 tl želatiini+ 1 dl vett
1 spl vanillsuhkrut
Katmiseks
4 spl maisi tärklist (segu paakumise vältimiseks)
1,2 dl tuhksuhkrut
6 tl želatiini+ 1 dl vett
1 spl vanillsuhkrut
Katmiseks
4 spl maisi tärklist (segu paakumise vältimiseks)
1,2 dl tuhksuhkrut
Valmistamine:
Lahusta suhkur täielikult 2,5 dl soojas vees ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Lase vaikselt ja ilma segamata 15 minutit keeda. Tõsta pliidilt ja jahuta leigeks. Paisuta želatiin 1 dl veega, sulata kuumas veevannis ning lase veidi jahtuda. Lisa siirupile vanillsuhkur ja soe želatiinilahus ning alusta kohe segu vahustamist. Mikserda mass miksri maksimaalkiirusel lumivalgeks ja väga tihedaks. Vooderda kandiline metallvorm küljepikkusega 18-20 cm toidukilega ja kalla segu vormi. Hoia külmas kuni segu täieliku tardumiseni. Tõsta vormist välja ja eemalda kile, lõika tardunud vaht tükkideks ning veereta neid tärklise ja tuhksuhkru segus.
Kommi massi saab värvida vedelate toiduvärvidega ning maitsestada piparmündi, kohvi, rummi, mandli ja veel muudegi meelepäraste maitseandjatega.
Lahusta suhkur täielikult 2,5 dl soojas vees ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Lase vaikselt ja ilma segamata 15 minutit keeda. Tõsta pliidilt ja jahuta leigeks. Paisuta želatiin 1 dl veega, sulata kuumas veevannis ning lase veidi jahtuda. Lisa siirupile vanillsuhkur ja soe želatiinilahus ning alusta kohe segu vahustamist. Mikserda mass miksri maksimaalkiirusel lumivalgeks ja väga tihedaks. Vooderda kandiline metallvorm küljepikkusega 18-20 cm toidukilega ja kalla segu vormi. Hoia külmas kuni segu täieliku tardumiseni. Tõsta vormist välja ja eemalda kile, lõika tardunud vaht tükkideks ning veereta neid tärklise ja tuhksuhkru segus.
Kommi massi saab värvida vedelate toiduvärvidega ning maitsestada piparmündi, kohvi, rummi, mandli ja veel muudegi meelepäraste maitseandjatega.
No comments:
Post a Comment